Wilt u procederen voor de rechtbank?

Wij van Krieger Legal zijn gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van cliënten voor de kantonrechter.

procederen bij de kantonrechter:

Soms geeft een mediationtraject niet het gewenste resultaat. Het kan ook zijn dat u zelf al langdurig onderhandeld heeft met uw wederpartij, maar dat deze niet mee wil werken aan een oplossing. Ook kan het zijn dat u als ondernemer een incassotraject bent gestart tegen een niet betalende debiteur, maar dat deze nog steeds geen verhaal biedt. Dan is er eigenlijk nog maar één manier om uw recht te halen en dat is procederen.

Krieger Legal is een juridisch adviesbureau. Dat betekent dat wij u kunnen bijstaan in procedures voor de kantonrechter. De kantonrechter behandelt grof gezegd zaken met betrekking tot het arbeidsrecht en het huurrecht en zaken met een geldelijk belang wat niet hoger is dan € 25.000,00. U mag uzelf en uw onderneming vertegenwoordigen voor de kantonrechter, maar om uw kans op succes te vergroten is het altijd verstandig om een jurist in te schakelen. Weet u niet zeker of uw zaak door de kantonrechter behandelt kan worden? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Procederen is dus de gang naar de rechter maken. Cliënten stellen ons vaak de vraag: ‘procederen is dat niet heel erg duur?’ Het antwoord op die vraag verschilt per dossier. Heeft u bijvoorbeeld een vordering op iemand van        € 500,00 dan loont het meestal niet om te gaan procederen omdat het dan in beginsel te duur is, maar misschien is het voor u een principe kwestie en wilt u hoe dan ook uw recht halen, dan loont het dus weer wel. En mocht u de procedure winnen dan kunt u de door u gemaakte proceskosten verhalen op de wederpartij.

Gerechtelijk pakket

Het gerechtelijke pakket van Krieger Legal:

Bij Krieger Legal werken we bijna uitsluitend met vaste tarieven. Wij bieden om te procederen voor de kantonrechter een totaalpakket aan. Dit pakket is  geschikt voor u als u de procedure wilt starten als eisende/verzoekende partij en ook als u zich wilt verweren als gedaagde/verwerende partij. Het voordeel van het totaalpakket is dat u vooraf weet wat de kosten van de te voeren juridische procedure zullen zijn, dus geen vervelende financiële verrassingen achteraf.

Het pakket bevat de volgende dienstverlening:

  • Een telefonisch intakegesprek
  • Het bepalen van de te volgen strategie
  • Een jurisprudentieonderzoek
  • Het opstellen van de dagvaarding, het verzoekschrift, het verweerschrift of de conclusie van antwoord.
  • Het betekenen en/of het indienen  van de dagvaarding, het verzoekschrift,  het verweerschrift of de conclusie van antwoord.
  • Betaling van het griffierecht
  • Begeleiding tijdens een zitting op de rechtbank
  • Het verzorgen van de correspondentie met de rechtbank en de wederpartij.

Wat zijn de kosten?

De pakketprijs:

€ 4.795,00 exclusief 21% BTW

Op ons gerechtelijke pakket zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Wilt u dat wij van Krieger Legal u bijstaan in een juridische procedure? Neemt u dan eerst geheel vrijblijvend contact met ons op.

Neem contact op

Heeft u een juridische vraag of bent u op zoek naar juridisch advies? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is altijd kosteloos.

    Menu