Wat te doen tegen niet betalende klanten?

Krieger Legal verzorgt voor u het complete incassotraject. No cure, no pay!

Even voorstellen:
 Krieger Legal is een juridisch adviesbureau. Dat betekent dat als onze incassojuristen er met uw debiteur in het buitengerechtelijke traject niet uitkomen, wij u ook bij kunnen staan in een gerechtelijke procedure. Hiervoor kunnen wij u vaste tarieven aanbieden.
Onze werkwijze:
Wij werken op basis van no cure, no pay. Dit betekent dat als wij geen succesvol resultaat voor u behalen in het buitengerechtelijke traject wij u geen kosten in rekening brengen. Het incasseren doen wij met behulp van ons unieke 8 stappen incassotraject.
  1. Indien uw debiteur een natuurlijk persoon is dan sturen wij uw debiteur een laatste aanmaning per post en per e-mail. Hierin krijgt uw debiteur 14 dagen de tijd om de oorspronkelijke vordering te voldoen.
  2. Na het versturen van de laatste aanmaning nemen wij telefonisch contact op met uw debiteur, sturen wij e-mails ter herinnering aan het aflopen van de 14 dagen termijn en nemen wij ook (indien mogelijk) via social-media contact op met uw debiteur.
  3. Wordt er geen gehoor gegeven aan de laatste aanmaning dan sturen wij uw debiteur een sommatie. Hierin verhogen wij de openstaande vordering met de wettelijke/contractuele (handels)rente en incassokosten. Deze sommatie versturen wij aangetekend per post en per e-mail.
  4. Hierna nemen wij weer contact op met uw debiteur zoals omschreven in punt 3.
  5. Indien uw debiteur geen gehoor geeft aan onze sommatie dan zullen wij uw debiteur een aankondiging dagvaarding sturen. Deze sturen wij aangetekend per post en per e-mail.
  6. Hierna nemen wij wederom contact op met uw debiteur zoals omschreven in punt 3, maar nu gaat er ook een van onze medewerkers langs bij uw debiteur. Onze medewerker overhandigd uw debiteur dan de concept dagvaarding en legt uit wat de gevolgen zullen zijn indien de vordering niet wordt voldaan. Ook biedt onze medewerker uw debiteur de mogelijkheid om de vordering direct te voldoen of om een betalingsregeling te treffen. Ook wijst onze medewerker uw debiteur op de mogelijkheden van schuldhulpverlening.
  7. Is de vordering nu nog steeds niet voldaan dan kunnen wij u begeleiden tijdens het gerechtelijke traject voor een fixed-fee of indien de vordering aan onze eisen voldoet de vordering overkopen voor een vast bedrag.
  8. Mocht u geen gebruik willen maken van de mogelijkheden uit punt 7. dan sluiten wij kosteloos het dossier.
Maatschappelijk verantwoord incasseren:
Krieger Legal incasseert op een maatschappelijk verantwoorde manier. Dit betekent dat wij uw debiteur in elke fase van het incassotraject (dus ook bij het huisbezoek) de mogelijkheid bieden om een redelijke en realistische betalingsregeling te treffen. Ook zullen wij uw debiteur wijzen op de mogelijkheden die er zijn met betrekking tot schuldhulpverlening.
Contact:
Bent u op zoek naar een effectieve, betrouwbare partner om uw incasso’s te verzorgen op een maatschappelijk verantwoorde manier? Neemt u dan contact met ons op.

Neem contact op

Heeft u een juridische vraag of bent u op zoek naar juridisch advies? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Het eerste gesprek is altijd kosteloos.

    Menu